Ismét kánikula – vizet oszt a BKV is

A főváros négy forgalmas csomópontján ismét vizet osztanak a BKV munkatársai szerdától az újra beköszöntött kánikula miatt. A közlekedési társaság az utasok mellett a sofőrök munkáját is igyekszik könnyíteni úgy, hogy több védőitalt kapnak, illetve rövidnadrágban is dolgozhatnak.

Az ismét beköszöntött kánikula miatt vízosztásba kezd a BKV – közölte a Független Hírügynökséggel szerdán délelőtt a közlekedési társaság. Ahogy múlt héten, most is négy forgalmas fővárosi helyszínen – a Moszkva téren, az Oktogonnál, a Blaha Lujza téren és a Boráros téren – igyekeznek zacskós vízzel enyhíteni az utasok szomjúságán. Szerdán és csütörtökön délután háromtól, míg pénteken délután fél kettőtől lehet találkozni a vizet osztó hoszteszekkel.

Az utasok mellett a járművezetők munkáját is igyekszik könnyíteni a BKV a nagy melegben. A szokásosnál több védőitalt kapnak, illetve hordhatnak rövidnadrágot és letehetik a nyakkendőt.

A kánikula és a hőmérséklet ingadozása a sínek felpúpozódását is okozhatja, ezért a legmelegebb napszakban – dél és délután öt óra között – locsolják a vágányokat és azok környezetét.

A BKV közleménye kitér arra is, hogy összesen 190 járművön – a szóló és csuklós Volvo buszokon, illetve a Combino villamosokon – van légkondicionáló berendezés. A többi járaton a lehúzott ablakok enyhítetik a nagy meleget.Sporthírek