Ismét jön Budapestre a Depeche Mode

Lemezbemutató koncertturnéja keretében Budapesten is fellép a Depeche Mode együttes. A brit zenekar 2009. június 23-án a Puskás Ferenc Stadionban mutatja be új albumát – tájékoztatta hétfőn a Független Hírügynökséget a budapesti koncert szervezője, a Live Nation Hungary.

A Depeche Mode tagjai, Dave Gahan, Martin Gore és Andy Fletcher – hétfőn délután Berlinben jelentették be, hogy jövő tavasszal, új albumuk megjelenése után indulnak lemezbemutató turnéra. Az új Depeche Mode album a tervek szerint áprilisban jelenik meg.

“A Tour of Universe 2009” című lemezbemutató turné május 10-én Izraelből indul és július 11-én Portóban zárul. A Depeche Mode európai turnéja során 22 ország 28 városában mutatja be új albumának anyagát.

A Live Nation Hungary tájékoztatása szerint ez lesz a brit együttes történetében az első olyan stadion turné, amelyre gigantikus méretű színpaddal, óriási látvánnyal készülnek. Európában várhatóan 1,3 millió ember előtt fognak fellépni.

Az együttes 1985. július 23-án lépett fel először Magyarországon. A budapesti Volán-pályán 4 ezer Depeche Mode rajongó előtt adtak koncertet. A brit csapat legutóbb két évvel ezelőtt, június 12-én koncertezett Budapesten, a zenészek akkor a Puskás Ferenc Stadionban a Playing The Angel turné keretében léptek fel.

Az 1980-ban eredetileg négy taggal alakult, ma már háromfős együttes11 stúdióalbumot jelentett meg, és az elmúlt csaknem három évtizedben több mint 75 millió eladott lemezzel büszkélkedhet.

A budapesti koncertre október 28-tól kaphatók jegyek.Sporthírek