Helyi közélet

2012.04.16. 17:01

Még nincs nyoma az avasi temetői támadóknak

Miskolc - A sérült magától lélegzik, de nem kommunikál.

Miskolc - A sérült magától lélegzik, de nem kommunikál.

Gyakorlatilag az éber kóma állapotában van az az 54 éves miskolci férfi, akit a közelmúltban az avasi temetőn keresztülvezető úton támadtak meg – feltehetőleg többen. A bűncselekmény sértettje állkapocs- és bordatörést szenvedett, és az agya is bevérzett egy kis helyen.

A férfit a megyei kórház központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán (KAITO) ápolták, és orvosai abban reménykedtek, hogy a vérömleny felszívódása után magához tér, de ez idáig még ez nem következett be, amiből arra következtettek, hogy idegrendszeri sérülései is lehetnek.

A férfit a hét végén átszállították az idegosztályra. Dr. Kollár Tibor adjunktus munkatársunk érdeklődésére elmondta, hogy a beteg gyakorlatilag változatlan állapotban van az osztályra kerülése óta, se nem romlott, se nem javult az állapota. Végtagjai önkéntelen mozgásokat végeznek, spontán lélegzik, de kommunikálni nem lehet vele. Az adjunktus prognózisokba nem bocsátkozott, mint mondta, minden eset egyedi, és az agyi sérülések fokának, illetve az épen maradt funkciók felmérését nehezíti, hogy a beteg nem kommunikál. A kórházban most a legtöbb, amit tehetnek érte, hogy a másodlagos szövődményeket igyekeznek elkerülni: a fekvő beteg könnyen kap tüdőgyulladást, és más fertőzéseket is hamarabb összeszed, ezért ezek megakadályozása és a mélyvénás trombózis kialakulásának megelőzése a legfőbb cél – ez utóbbi érdekében naponta foglalkozik a beteggel gyógytornász.

A sérült állapota nem csak az agyi funkcióinak felmérését, de a támadóinak kézre kerítését is nehezíti. Mivel nincs kihallgatható állapotban, nem tudja segíteni a nyomozást azzal, hogy elmondja, miért, kik és hányan támadták meg. A megyei rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen. A támadást követő napokban rendőrök lepték el az avast, azóta is folyik a tanúkutatás és kihallgatás, és a bűncselekmény helyszínének közelében gyakrabban járőrözik rendőr, de még nincs gyanúsított az ügyben.

A nyomozás további részleteiről a rendőrség ezúttal sem kívánt tájékoztatást adni.

ÉM-SZP


Miskolc - Nem javul kellően az avasi sírkertben félholtra vert férfi állapota – végtagjai mozognak, de még nem kommunikál.

Miskolc - Hétvégente gyakran lepik el drogosok az avasi temetőt, erről a szétdobált fecskendők árulkodnak.

Miskolc - Az áldozat még nincs kihallgatható állapotban, de a rendőrség keresi a tetteseket.

Miskolc - Feltehetően többen bántalmaztak pénteken éjjel Miskolcon, az avasi temető fölött, a Latabár-soron egy 54 éves férfit, akit a mentők életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában