Friss hírek

2008.12.27. 13:13

Robbanás egy iparterületen, baleset egy építkezésen Kínában - összesen 32 halott

<p>Kínában legkevesebb 32-en haltak meg pénteken két munkahelyi balesetben. Az egyik tragédia egy ipartelepen történt, ahol egy robbanás következtében 15-en haltak meg. A másik szerencsétlenség egy városi építkezésen történt, ahol leszakadt egy lift, 17 ember halálát okozva.</p>

A kínai állami hírügynökség jelentése szerint a robbanás az ország középső részén, Henan tartományban történt egy iparterületen. A detonáció még pénteken este rázta meg a telepet. A szerencsétlenség következtében 15-en haltak meg, a sebesültek száma 9. A robbanás következtében 10 ház összeomlott, további 60 pedig megsérült. A hatóságok szerint a detonációt szabálytalanul tárolt robbanóanyagok okozták.

A másik munkahelyi baleset szintén Kína középső részén, de egy másik, Hunan nevű tartományban történt. Itt egy építkezésen leszakadt lift miatt 17 -en haltak meg pénteken este. Ezt a tragédiát az okozta, hogy egy több szintes lakóépület építése közben az előírt 12 ember helyett, 18 zsúfolódtak össze a liftben, amely azonban nem bírta terhelést, és leszakadt: 16-an még a helyszínen életüket vesztették, két embert pedig életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, ahol egyikük belehalt a sebesüléseibe.

Kínában gyakorta történnek munkahelyi balesetek, mert a biztonsági előírások nem elég szigorúak, és azokat sem tartják be. A kínai hatóságok hivatalos adatai szerint 2008. január elsejétől december 14.-ig 1942 ember halt meg munkahelyi balesetekben, bányákban, gyárakban, de a legfőképp építkezéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!