Ismét hétvégére romlik el?!

A következő napok időjárását a Skandináv térségben lévő ciklonrendszer időjárási frontjai határozzák meg.

A rendszerhez tartozó hidegfront az Alpok felett hullámot vet, így hazánk térségét már lelassulva éri el, néhol kiadós mennyiségű csapadékot okozva. Hétvégére eső és lehűlés valószínű.

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és szórványosan számíthatunk esőre, záporra, néhol (főleg a Dél-Dunántúlon) zivatar sem kizárt. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. Reggel 11, délután 19 fok körül alakul a hőmérséklet. A tartósabban borult, csapadékos tájakon lesz hidegebb.

Szombaton hidegfront vonul át hazánk felett, ezért egész nap borult, vagy erősen felhős lesz az ég, és főleg a nap első felében sokfelé várható eső, záporeső. Néhol jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Az északnyugati szél fokozatosan megerősödik, majd egyre többfelé viharossá fokozódik! Jelentős, mintegy 10 fokos lehűléssel számolhatunk, hiszen délután is csak 10 fok körül alakul várhatóan a délutáni órák hőmérséklete és az erősen szeles idő tovább rontja majd hőérzetünket. A hidegöblítés azonban csak átmenetinek bizonyul, hiszen a következő napokban fokozatosan melegedhet a levegő.

Vasárnap fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre többfelé süt ki a nap. Az északnyugati szél napközben fokozatosan mérséklődik, friss idő várható.  A jövő hét elejére visszatér kellemes, csendes őszi idő, a reggeli órákban egyre gyakoribb lehet majd a pára- és a ködfolt, míg délutánonként változóan felhős ég és 20 fokos délutáni hőmérsékletek ígérkeznek. Jó hír az enyhébb időt kedvelőknek, hogy jelentős, tartós lehűlés a hónap közepéig – jelen számítások szerint – nem valószínű.

Forrás: köpönyeg.hu