Ismét használhatják az autósok a sátoraljaújhelyi átkelőt

Akt.:
Ismét használhatják az autósok a sátoraljaújhelyi átkelőt
Sátoraljaújhely (MTI) – Pénteken ismét megnyílik a személyautók előtt Sátoraljaújhely belterületén a határ, amelyet Magyarország és Szlovákia schengeni övezethez történt 2007-es csatlakozása óta csak gyalogosok, kerékpárosok használhattak szabadon, útlevél, személyi igazolvány nélkül.

A zempléni város önkormányzata csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy pénteken közös ünnepet tart a határon inneni és túli Újhely, az eseményen jelen lesz Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára és Érsek Árpád, Szlovákia Közlekedési, Építésügyi és Regionális Fejlesztési Minisztériumának államtitkára.

Eddig csak gyalogosok és kerékpárosok kelhettek át a magyarországi és a szlovákiai Újhelyt kettéválasztó Ronyva patak fölött átívelő hídon, június 24-től már személyautóval is át lehet haladni.

A schengeni csatlakozás óta sokan panaszolták, hogy az autósok nem használhatták az átkelőt, és ezért nekik több kilométert kellett kerülniük a Sátoraljaújhely határában 1987-ben megnyitott közúti átkelő felé.

– MTI –Nagyobb térképre váltás