Ismét Hajdúhét – már szombaton

Hajdúböszörmény – A hagyományosan augusztusban megrendezett Hajdúhét szombattól egészen augusztus 20-ig várja az érdeklődőket Hajdúböszörményben.

A nagymúltú egyhetes rendezvénysorozat keretein belül rendezik meg többek között a Magyarországon egyedülálló Hivatalos Magyar Amatőr Traktorhúzó Bajnokságot, a díjugrató lovasversenyt, a Hobby Grand Prix Országúti Kerékpárversenyt. Szombaton délelőtt és kora délután az Országos Díjugrató és Megyei Bajnokság II. Forduló Lovasversenyre kerül sor a Kinizsi téri Lovaspályán.

15 órakor pedig a XI. Hajdú Futás utcai futóverseny lesz a Bocskai téren, melyre a helyszínen délután két órától nevezhetnek a versenyzők.

Vasárnap is szerepet kapnak a lovak, amellett, hogy egész napos program lesz a II. Harcművészeti és Életmód Fesztivál a Hajdúsági Múzeum udvarán, reggel 9 órakor fogathajtó versenyt tartanak a lovaspályán.

Délután kiállítások nyílnak a Művelődési Központban. Az Így láttam – Hajdúböszörmény negyedszázada képekben című tárlaton Szabó Miklós fotóművész alkotásait augusztus 27-ig láthatjuk a központ kiállítótermében. Ugyancsak augusztus végéig tekintheti meg a közönség a Böszörményi alkotók kiállítását a központ galériájában.