Ismét gázt talált a MOL Pakisztánban

Jelentős gáz- és olajbeáramlást észlelt a MOL a pakisztáni TAL Blokkban megkezdett kutatófúrásán – közölte a társaság hétfőn a Független Hírügynökséggel.

Közleményük szerint a körülbelül 4800 méter mélyen található kőzetréteg felső 48 méterének vizsgálata alatt napi 462 ezer köbméter gáz áramlott a kútba. A fúrást tovább folytatják a mélyebben fekvő tárolórétegekben feltétezett szénhidrogén érdekében.

Áldott Zoltán, a MOL-csoport Kutatás-Termelés ügyvezető igazgatója szerint a sikeres teszteredmény az elmúlt időszakban MOL-csoport által bejelentett felfedezések sorát folytatja. Stratégiájuk megvalósításának egyik fókuszában pakisztáni tevékenységük áll, ahol a TAL Blokkban nemcsak kiemelkedő kutatási eredményeket értek el, hanem Pakisztán kormányával és a konzorcium tagjaival együttműködve az intenzív mezőfejlesztés eredményeként szénhidrogén termelésük is jelentősen növekszik.

Fehér János, a MOL Pakistan ügyvezető igazgatója szerint ez az új felfedezés, amely már hatodik a TAL Blokkban, munkatársai kemény munkájának és professzionalizmusának eredménye, egyben mutatja elkötelezettségüket Pakisztán energia kitettségének enyhítése iránt.

-Független Hírügynökség-További hírek a Nagyvilág kategóriából

Sporthírek