Ismét főszerepben a lángos Bánhorvátiban

Akt.:
A fesztiválon
A fesztiválon - © A fesztiválon
Bánhorváti – Kilencedik alkalommal rendezték meg Bánhorvátiban a Lángos Fesztivált.

A névadó krumplis lángos mellett a látogatók megízlelhették a laksát, a görhőt, a herőcét, a mákos kukoricát, valamint a hazai gasztronómiában nagyobb hagyománnyal rendelkező farsangi fánkot is – adta hírül az opont.

A fesztivál hivatalos megnyitóját követően a Vaga Banda Társulat gólyalábasai szórakoztatták a közönséget, később a Tekergő és a Bürkös zenekar húzta a talpalávalót, de szórakoztatta a megjelenteket a Nyírség Táncegyüttes, a Tardonai Néptáncegyüttes és a Bogácsi Pávakör is. Az idei fesztivál különlegességeként említhető Kertai Zalán festménykiállítása.

A tavalyi esztendőhöz hasonlóan, ezúttal is jelen volt Bónizs Róbert író, akivel új könyvéről, a Szent László íjáról beszélgethettek a történelmi regények kedvelői.

A gyermekektől a szépkorúakig mindenki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő programot. Volt gombócjósda, interaktív kukoricamorzsolda, kézműves vásár, népi játszótér, kovácsműhely, agyagozás, csuhébábkészítés és táncház.

A rendezvény fővédnöke Demeter Zoltán országgyűlési képviselő volt, a zsűri elnöke pedig – lángossütő csapatok versengtek egymással – Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

– ÉM –