Ismét erdőtűz pusztít Kaliforniában

Már 303 hektáron pusztít a legújabb kaliforniai erdőtűz, Los Angeles északi határán – jelentette a Los Angeles Times. A lángok még vasárnap hajnalban csaptak fel az amerikai város közelében. A CNN amerikai hírtelevízió információi szerint a tűznek nincs súlyos sérültje, de egy tűzoltó és egy helyi lakos légzési nehézségekre panaszkodott. Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet.

Vasárnap estére (közép-európai idő szerint hétfő hajnalra) a lángok egyötödét eloltotta az oltásban résztvevő ezer tűzoltó. A szakemberek ugyanakkor attól tartanak, hogy az akár 40 kilométer per órás erősségű szelek miatt a tűz tovább terjedhet.

A tűzben két ház leégett, és a lángok egy állatgondozó menhely közelében pusztítanak – jelentette hétfőn a CNN amerikai hírtelevízió internetes oldalán. A Wildlife Waystation nevű szervezet több mint 400 állatról, köztük oroszlánokról, medvékről és szarvasokról gondoskodik – közölte a CNN. A gondozók összegyűjtik az állatokat arra az esetre, ha a tűz irányt változtatna.

Kaliforniában a szárazság és az erős szelek miatt gyakoriak az erdő- és bozóttüzek. Idén júniusban és júliusban több mint kétezer tűz pusztított, 3500 négyzetkilométer területen – közölte az AFP francia hírügynökség hivatalos forrásra hivatkozva.