Ismét dugó Röszkénél, de már mindkét oldalon

Péntek délutánra ismét torlódás alakult ki a röszkei autópálya határátkelőn, ezúttal azonban már nem csak a kilépő, hanem a belépő oldalon is. Az autósoknak mindkét irányban egy-egy órát kell vesztegelniük – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrök továbbra is azt javasolják a Szerbiába utazóknak vagy az onnan érkezőknek, hogy válasszák inkább a tompai, illetve a szerb és magyar állampolgárok a reggel nyolc és délután hat óra között nyitva tartó tiszaszigeti átkelőt.

Az elmúlt hetekben hétvégenként folyamatosan alakult ki kisebb-nagyobb dugó a Nyugat-Európából szabadságra hazatérő török és szerb vendégmunkások miatt a röszkei átkelőnél. Gyakran több órát kellett várni az autósoknak, múlt szombaton pedig kilométeres kocsisorok és hatórás várakozási idő alakult ki. Csak az elmúlt hétvégén 150 ezer ember hagyta el az országot a röszkei autópálya átkelőnél.

A továbbiakban is várható torlódások miatt a rendőrség több ezer szórólapot készítetett magyar, angol, német és szerb nyelven. Ezeken inkább a tompai átkelőt javasolják térképpel együtt és a határon, valamint az M5-s benzinkútjain és pihenőin osztják szét.