Ismét az Alkotmánybírósághoz fordul a Fidesz a tandíj ügyében

A Fidesz ismét az Alkotmánybírósághoz fordul, miután az OVB újra elutasította a tandíjra vonatkozó népszavazási kérelmét. A párt a kórházi napidíjról és a vizitdíjról mihamarabbi döntést vár a testülettől.

A Fidesz politikailag elfogultnak, jogilag pedig elfogadhatatlannak tartja az Országos Választási Bizottság csütörtöki döntését, amelyben ismét elutasította a tandíjról szóló népszavazási kezdeményezést. Az ellenzéki párt emiatt ismét az Alkotmánybírósághoz fordul – jelentette be péntek délután Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója a Parlamentben. A Fidesz felszólítja az Országos Választási Bizottságot, hogy ne gáncsolja a párt tandíjra vonatkozó népszavazási kérelmét, ugyanakkor azt szeretnék, ha a kórházi napi- és vizitdíj ügyében mihamarabb döntést hozna a testület.

Az Országos Választási Bizottság csütörtökön arra hivatkozva utasította el a népszavazási kezdeményezést, hogy az szerepel az idei költségvetésben, ráadásul kivonná a tandíjat a Parlament hatásköréből, így az burkolt alkotmánymódosítást jelentene. A kórházi napi- és vizitdíjról szóló döntést elhalasztották, így arról a testület leghamarabb április 12-én dönthet.