Ismét a helyére került a rally

Ismét a helyére került a rally
A szezonnyitó egri futam alakulása után igazi pikantériát kínál sok szempontból az országos bajnokság második futama Miskolcon.

Így vélekedik erről Kassai András is, akit az esztendő elején választottak meg a rally szakág vezetőjének. A szakember a 14. McRally előtt kiemelte: számos érdekességre kaphatunk majd választ április utolsó napjaiban a borsodi utakon. Kassai András sportszakmai szempontból arra kíváncsi, hogy vajon a Turi, Tóth egység lendülete tovább tart-e, valamint az A8-as autójával ismét befurakodik-e a WRC-k közé Asi? Persze ez csak két említésre méltó felvetés a benzingőzös hétvége előtt.

– Azt sem szabad elfelejteni, hogy idén most mutatja meg magát először, és a Super 2000-es versenyautójukkal is Miskolcon debütál ifj. Tóth János és Bahor Bea – folytatta Kassai András szakág-vezető. – Másfelől a szívem nagyon örül, mert végre ismét egy olyan pályát iktathattak be a programba a szervezők, amelynek az elmúlt esztendőkben is a viadal szerves részét kellett volna képezni. De mint tudjuk, a környezetvédelmi szabályozások miatt sokáig a Bükk elzárt terület volt előlünk, ám most valamit visszakapunk a Bükkszentlászló – Bükkszentszentkereszt szakasszal. Ugyanakkor nem tagadom, hogy egy pici félelem is van bennem ezzel a résszel kapcsolatban. Ezen a gyorson akár több tízezren is lehetnek az út szélén, ezért nagyon kérnék mindenkit, aki szereti a rallyt, hogy tartsák be a rendezők utasításait, mert a biztonság a versenyzők és a nézők testi épsége mindennél fontosabb.

A nevezési adatokat tekintve Kassai András megjegyezte: óriási mezőny várható, hiszen ezen a hétvégén az első osztály mellett vasárnap a második vonal is bekapcsolódik, így a két nap alatt akár a kétszázat is meghaladhatja a 14. McRally-ra benevezett párosok száma.

– Mindig is nagy hagyománya volt a miskolci versenyünknek, a remek körítés, a gyorsasági szakaszok és az egyre élesedő párharcok most is azt mondatják velem: idén is remek csata lesz valamennyi kategóriában és géposztályban – folytatta Kassai András. – Azt hiszem, a pénteki népkerti körverseny méltó felvezetése lesz a futamnak, és ha az időjárás is kedvez, akkor valóban egy emlékezetes három napot és komoly csemegét kínálhat a rallysport, a szakág iránt érdeklődőknek.