Ismert emberek környezettudatos mozdulatai a mindennapokban

Akt.:
Ismert emberek környezettudatos mozdulatai a mindennapokban
© Szabó Dávid
– Avagy, hogyan tűnik el a szemét?

Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás uniós források segítségével fejleszti térsége hulladékgazdálkodási rendszerét, ezzel biztosítva a modern kor elvárásainak is minden tekintetben megfelelő szolgáltatás megújítását. A Projekt keretében fejlesztésre kerül a szelektív hulladékgyűjtés rendszere, házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő rendszer kerül kialakításra, a meglévők közül 45 hulladékgyűjtő sziget megújul, és 65 új sziget is létesül.

Interjúsorozatunk első részében Szabó Dávidot, az Operett Színház színészét, énekesét, (aki sikerrel szerepelt az X faktor 3. évadában is), kérdeztük szelektív hulladékgyűjtési szokásairól.

 

– Mit gondolsz mitől lesz valaki zöld?

– Azt gondolom, ha valaki odafigyel a környezetére, és tesz is érte az nagyon fontos, de legalább olyan fontos ezt életstílussá alakítani.

– Mit teszel, hogy kisebb ökológiai lábnyomot hagyj?

– Igen, ez manapság egy nagyon divatos szó, hogy ökológia lábnyom… Az ökológia lábnyom alatt tulajdonképpen azt értjük, hogy a modern ember élete során mekkora földterületet igényel ahhoz, hogy szükségleteit kielégítse, és a szemetét is elbírja a földünk.

Személy szerint fontosnak tartom, hogy a szemét oda kerüljön, ahol a helye, ami nekem azt jelenti, hogy a szemetemet elviszem a legközelebbi szelektív gyűjtő szigetre. Nem mondom, hogy nem igényel némi szervezést, de a palackokat, az újságokat összegyűjtöm és elviszem egy gyűjtő pontra. Persze egyre inkább figyelek arra is, hogy bevásárláskor ne vegyek felesleges csomagoló anyagot, pl nem az előre csomagolt gyümölcsöt veszem meg, ami sokszor drágább is, hanem annyit vásárolok, amennyire szükségem van. Összességében igyekszem minél kevesebb szemetet termelni. Ezzel kevesebb lesz az a mennyiség, amit újra kell hasznosítani. Emellett pedig persze, nem megy otthon folyton az összes villany, és ha lehet a közlekedésben is valami egyszerűbbet választok, mint az autó: tömegközlekedés, vagy bicikli.

 

Az Abaúj- Zempléni térségben aktív kampánnyal kívánjuk felhívni a figyelmet a környezetvédelem és ezen belül a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára. Dáviddal mentorprogramunk keretében személyesen is találkozhat majd interaktív workshopunkon.

 

Az aktuális programokról további információt a honlapunkon (www.zoldzemplen.hu), és facebook (www.facebook.com/zoldzemplen) oldalunkon talál! Ha érdeklődik a téma iránt, jöjjön el és tudjon meg többet mentortréningünkön, mely 2015. március 29-én 10 órától kezdődik a Sárospataki Hotel Bodrogban! Várjuk mindazon jelentkezőket, akik fontosnak tartják, hogy természeti kincseink a jövő generáció számára is élvezhetőek legyenek, és ezért akarnak tenni!

zoldzemplen03

 

 

 

 

 

 

 

 

.hirdetés


hirdet�s