Ismerõse akarta kirabolni

Saját ismerõse akart kirabolni egy nõt Miskolcon szombaton. A késsel fenyegetõzõ rabló zsákmány nélkül távozott a házból, majd a kiérkezõ rendõröket megvárta a ház elõtt.

A harminc éves férfi becsengetett a lakásba, majd amikor a házigazda ajtót nyitott, berontott és azonnal bántalmazni kezdte az asszonyt. Késõbb kést ragadott és azzal próbálta rávenni áldozatát arra, hogy adja át pénzét, értékeit. A támadó semmit sem talált a lakásban, ezért zsákmány nélkül távozott – közölte a Független Hírügynökséggel Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese.

Az eset után a rémült nõ egyik ismerõsét hívta fel, mert azt feltételezte, hogy a támadó a rokona. A felhívott férfi értesítette a rendõrséget, majd a helyszínre indult. Útközben összetalálkozott azzal a rokonával, akit a nõ támadójaként megnevezett és sikerült rábeszélnie, hogy ne meneküljön el a felelõsségre vonás elõl.

A helyszínre kiérkezett rendõrök elfogták és õrizetbe vették a férfit, és rablás kísérlete miatt eljárást indítottak ellene. A rendõrség egyben kérte a bíróságtól a gyanúsított elõzetes letartóztatásának elrendelését.