Friss hírek

2008.10.28. 15:40

Az M6/M60-as sztráda a terveknek megfelelően 2010 márciusára elkészülhet

<p>Az M6/M60-as autópálya Szekszárd-Bóly-Pécs szakaszán az építők az ütemtervnek megfelelően haladnak, így várhatóan nem lesz akadálya annak, hogy 2010 márciusára átadják a gyorsforgalmi útszakaszt - tájékoztatott az építő Mecsek Autópálya Konzorcium (MAK) Zrt. és a Mecsek Costruction Group (MCG) kedden az építkezés sajtóbejárása után kiadott közleményben.</p>

A dokumentum szerint átlagban minden kilométerre jut egy műtárgy. Összesen 87 műtárgy - 9 völgyhíd és 79 kisebb-nagyobb híd, felül- és aluljáró - épül, más építményekkel együtt. A viaduktok készültsége 6 hónappal az építkezés megkezdése után megközelíti a 40 százalékot.

A közlemény szerint ezek közül a legjelentősebb a 866 méter hosszú Szebényi völgyhíd, amely Magyarország második leghosszabb viaduktja lesz. Az egyenes vonalvezetésű, 9 nyílású gerendahíd leghosszabb támaszköze 100 méter, amiből hat követi egymást a híd teljes hosszában.

A földmunkáknál a bevágások 75 százalékával végeztek, a töltések készültsége 87 százalékos, a védőrétegek felvitele 56 százalék körül áll, és a pályaszerkezet 20 százaléka is kész már. Egyes szakaszokon az aszfaltozási munkákat is megkezdték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!