Ismeretlen tettes ellen nyomoznak a rendőrök a gyerekeket kórházba juttató kúp ügyében Miskolcon

Ismeretlen tettes ellen nyomoznak a rendőrök a gyerekeket kórházba juttató kúp ügyében Miskolcon
Ismeretlen tettes ellen nyomoznak a rendőrök a gyerekeket kórházba juttató kúp ügyében Miskolcon - © Fotó: rtl.hu
Miskolc – Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás, mert egy miskolci gyógyszertárban kúpkészítés közben valószínűleg felcseréltek két hatóanyagot.

Zárva van a patika

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet fordult a rendőrséghez. Mivel a vizsgálat tart, a rendőrség további információkat nem közölt. Az ellen­őrzés lezárultáig az intézet felfüggesztette az érintett miskolci patika működési engedélyét.

Egy bejelentés szerint egy gyógyszer nem várt, minőségi hibára utaló tüneteket okozott, több gyerek kórházi ellátásra szorult. A gyerekek már hazamehettek a kórházból, maradandó egészségkárosodást nem szenvedtek. Az országos tiszti főgyógyszerész visszakérette a betegektől és a patikából a még fel nem használt kúpot.

ÉM-SZB | Videó: rtl.hu.


Miskolc - Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás abban az ügyben, amelynek során több gyermek kórházba került, miután egy miskolci gyógyszerész kúpkészítés közben valószínűleg felcserélt két hatóanyagot - közölte Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei ...

Illusztráció - Több gyermek kórházba került egy miskolci gyógyszerész rosszul elkészített kúpja miatt
Budapest/Miskolc - Több gyermek kórházba került, miután egy miskolci gyógyszerész egy adag kúp készítése közben valószínűsíthetően felcserélt két hatóanyagot - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szerdán az MTI-vel. Azt írták, hogy egy bejelentést követőe...