Iskolát avattak Bihartordán

Bihartorda életében “mindent” jelent az új iskola, hiszen így a gyerekek azonos esélyekkel indulhatnak, akár a debreceni általános iskolák tanulóival is felvéve a versenyt, a középfokú intézményekbe – Szabó József polgármester véleménye szerint. Olyan minőségű oktatás folyik, hogy az innen kikerülő diákok bátran megállják a helyüket, bárhova is vesse őket a sors.

Sok éve vártak erre a lakosok, s végre augusztus 19-én, nemzeti ünnepünk előtti napon átadták az új iskolát Juhászné Lévai Katalin, a megyei közgyűlés elnöke részvételével. Tíz évig takarékoskodott az önkormányzat, hogy ez a terv megvalósulhasson, s a saját forráshoz pályázati támogatást szereztek még a Regionális Fejlesztési Alaptól, az Oktatási minisztériumtól, a Hajdú-Bihar megyei Területfejlesztési Tanácstól és a Belügyminisztériumtól is, mivel Bihartorda szerepel a hátrányos helyzetű települések listáján.

A 2003-ban megkezdett beruházás körülbelül 100 millió forintba került. A finanszírozási ütemterv 3 ütemből áll, melyből kettő már megvalósult, s a harmadikat várhatóan 2006-ban fejezik be, melynek kapcsán a még hiányzó berendezéseket, eszközöket a tanév során szerzik be.

R. E.