Iskoláskorba lépett az Egyszervolt.hu

Szeptember első hete az iskolakezdésről szól, a második hét azonban már arról, mihez kezdjenek a diákok iskola után. A különórák tengerében minden gyereknek szüksége van egy kis pihenésre; ha ezt mégis hasznosan szeretnék eltölteni, az internet nagy segítség lehet. A legnagyobb magyar gyerekportál, az Egyszervolt.hu, kifejezetten gyerekbarát formában, olvasható valamint hallgatható, képes-rajzos formában ad közre klasszikus és kortárs gyerekverseket, meséket, dalokat, animációs filmeket, illetve kézműves foglalkoztató feladatokat.

Az Egyszervolt.hu majdnem egy évtizedes múlttal rendelkezik a gyermekkultúra internetes közvetítésében, oktatási segédanyagok fejlesztésében. Ennek alapja a szórakoztatva tanítás-oktatás, vagyis a gyerekek a játék kedvéért, saját kíváncsiságuk kielégítése érdekében sajátítják el az ismereteket. Külön kiemelendő kategóriát képviselnek a portálon a készségfejlesztő, logikai játékok, melyek a forma és színfelismeréstől a szorzótáblán át az interaktív térképhasználatig terjedő széles skálán adnak a gyakorlatban is felhasználható és elmélyíthető ismereteket.

Az Egyszervolt.hu tartalmai közötti válogatást egy az iskolai rendszerű oktatáshoz keresőrendszer, az Egyszervolt Suli segíti, mely óvodától az ötödikes évfolyamig korosztályi bontásban, tantárgyak illetve kompetencia területek alapján listázza ki a tartalmakat – áll az egyszervolt.hu szerkesztőségének pénteki közleményében.