Friss hírek

2009.03.02. 14:41

LABDARÚGÁS: Az olaszok megpályáznák az Eb-t

<p>Megpályázná a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságot Olaszország, amely ezzel helyezné vissza az ország labdarúgását a világ élvonalába. Giancarlo Abete, az olasz labdarúgó szövetség elnöke hétfői nyilatkozatában elmondta: Olaszország élénken érdeklődik a pályázat iránt.</p>

Olaszország nemrég a 2012-es kontinensbajnokságot pályázta meg, amelyet végül elbukott Lengyelországgal és Ukrajnával szemben. A végső szavazáson még a magyar-horvát közös pályázat volt érdekelt, ez viszont egyetlen szavazatot sem kapott. Az olasz pályázat elutasítását akkor a szurkolói erőszakkal és a bundabotrányokkal magyarázták.

Abete szerint mostanra azonban már sikerült megtisztítani az olasz focit a veszélyes elemektől, így készen áll az ország egy világesemény vendégül látására. Olaszország utoljára 1990-ben rendezett nagy labdarúgó viadalt, akkor épp a világbajnokság házigazdája volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!