Friss hírek

2009.07.07. 19:50

Hatalmas bevételt hozott egy holland nyugdíjpénztárnak Michael Jackson halála

<p>Az alig két hete elhunyt Michael Jackson dalai komoly bevételt hoztak egy holland nyugdíjpénztárnak - adta hírül kedden az AFP. Az ABP tavaly megvásárolta ugyanis 14 Jacko-dal jogát. Minden eladott CD és DCD után pénzt kap a nyugdíjalap, illetve szintén gyarapszik a vagyona, amikor a rádiók és tévék Jackson-dalokat játszanak. Az ABP, amely a világ harmadik legnagyobb nyugdíjpénztára, tavaly 120 millió euró (csaknem 33 milliárd forint) értékben vásárolta meg zeneszámok jogait. A nyugdíjpénztáré a "Remeber the time", a "You are not alone", valamint az "In the closet" című dalok joga is.</p>

Andre Raaf, az ABP zenei vagyonát kezelő cég ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy csak olyasmibe fektetnek, "amely minden évben bevételt hoz". Hogy Jackson dalai mennyivel gyarapították a pénztár vagyonát, azt nem árulta el az ügyvezető. Annyit mondott mindössze, hogy "évente legalább nyolc százalékos hozammal" számolnak, amikor befektetnek.

Michael Jackson június 25-én hunyt el Los Angelesben. Az énekestől kedden vettek búcsút családtagjai, majd koporsóját átszállították egy stadionba, ahol rajongók is részt vehetnek búcsúztatásán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!