Iskolákban ismerkedtek az erdei iskolákkal

Iskolákban ismerkedtek az erdei iskolákkal
© Fotó: eszakerdo.hu
Borsod-Abaúj-Zemplén – Bemutatták az erdők csodáit, ízelítőt adtak az ott dolgozók munkájából.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei általános iskolák meghívására projektnapokat tartottak az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdészeti erdei iskolái az elmúlt hetekben.

– Bemutattuk az erdők csodáit, ízelítőt adtunk az ott dolgozó szakmunkások tevékenységéből, az erdészek, erdőmérnökök mindennapi munkájából – tudtuk meg Rencsiné Ágh Mártától, az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdei iskolai programjainak koordinátorától. – Mindezeket erdei iskolai eszközökkel, módszerekkel, vagyis korosztályokra szabott, kellemes élményeket adó foglalkozásokon keresztül ismertettük.

Eleget tettünk a megye távoli pontjain működő kisebb iskolák kéréseinek is. Olyan településekre vittük el foglalkoztatásainkat, ahonnan nagyon nehezen, vagy esetenként egyáltalán nem tudják eljuttatni a gyermekeket intézményeinkbe.

Az igazi sikerünk az, hogy ezek az iskolák a programnap tapasztalatai után együttműködést terveznek velünk. Nagyon népszerűek és országszerte ismertek az erdei iskoláink. Ezt bizonyítja, hogy már most nagyon jelentős mértékűek a 2018. évi foglalások a szálláshellyel rendelkező intézményeinkben.

– ÉM –