Iskolák szűnnének meg – demonstrálnak Székesfehérváron

A székesfehérvári önkormányzat tervei szerint egy iskola szeptembertől, egy pedig kifutó rendszerben szűnne meg Székesfehérváron. A város 22 óvodáját is központosítanák, de ez az átszervezés csak közös irányítást jelentene, óvodabezárást vagy csoport költöztetést nem. A tervezet ellen ma és holnap is demonstrálnak az egyik iskolánál, döntés a szerdai közgyűlésen várható.

Az előterjesztés értelmében egy iskolát szeptemberben megszüntetnének, az osztályokat három másik általános iskolában helyeznék el.
A Vízivárosi Általános Iskolát és Szakiskolát pedig kifutó rendszerben szüntetnék meg, vagyis új osztályt már nem indítanának, és az intézmény akkor fejezné be működését, amikor a mostani negyedikesek végeznek. Az alsóbb osztályok diákjai már szeptembertől máshol folytatnák a tanulmányaikat.

dr. Csapó Csilla alpolgármester a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az intézményben jelenleg hat üres terem van, és az önkormányzat itt költ a legtöbbet egy gyermekre, vagyis az állami támogatáson túl 268 ezer forintot. Az épület kihasználtsága még úgy is csak 66 százalékos, hogy itt működik az Esélyek háza is- tette hozzá.

Frank Józsefné, igazgató-helyettes a Független Hírügynökségnek azt mondta, csúsztatásnak tartják az önkormányzat állításait, ráadásul megállapodtak egy másik szakképző iskolával, hogy ha igény van rá, elhelyeznék annak diákjait.

Az intézmény előtt kedden délután négy órától és szerda reggel fél nyolctól tiltakoznak a bezárás ellen. A helyszínen fél öt előtt nem sokkal körülbelül 50-en tüntettek – jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.Sporthírek