Iskolába vágyott a bőcsi betörő

Illusztráció - Iskolába vágyott a bőcsi betörő | Fotó: szegedmacafe.hu
Illusztráció - Iskolába vágyott a bőcsi betörő | Fotó: szegedmacafe.hu
Bőcs – Beverte az ablakot, és megpróbált behatolni a bőcsi általános iskolába egy fiatalkorú tettes vasárnap a déli órákban. A rendőrök néhány órán belül elfogták.

A fiúnak hazafelé tartva szottyant kedve beugrani az iskolába, miután az egyik földszinti tanteremben kinézett magának valamit. Az iskolaudvarról összeszedett némi törmelékeket, majd bezúzta vele a duplaüvegű ablakot. Ezen keresztül bemászott, majd egy zsámoly segítségével a következő betört ablakon át bejutott az épületbe. Ekkor szólalt meg a riasztó, ami a távfelügyelet diszpécserének is jelezte a behatolást. Ő értesítette a helyben lakó illetékest, aki a betört ablak láttán hívta a rendőrséget.

A bűnügyi technikusok és a forrónyomosok munkába lendültek, csakhamar kiderült, hogy a térfigyelő rendszer több kamerája is rögzítette az eseményeket. A felvételek alapján azonosították és kihallgatták az elkövetőt, ki beismerő vallomást tett. A fiú nem idegen a rendőrök előtt, legutóbb egy pénztárcát lopott el, de akkor is elfogták.

ÉM