Iskolába tartó fiút lőttek le Bangkokban

Agyonlőttek egy kilencéves fiút a thaiföldi fővárosban, amikor egy tizenévesekből álló banda tüzet nyitott egy autóbuszra, amin a gyerek is utazott – közölte szerdán a bangkoki rendőrség.

A gyerek és bátyja a város keleti felén lévő iskolájukba tartottak, és épp le akartak szállni a megállóban a buszról, amikor egy, az egyik helyi gimnázium tanulóiból álló tízfős banda odarohant a járműhöz, rálőttek, majd sietve távoztak.

“A fiút az arcán és a nyakán érte lövés, és a kórházba szállítást követően belehalt a sérüléseibe” – mondta az AFP-nek a nyomozást vezető Pradit Taprasitjit, hozzátéve, hogy ugyanez a banda a következő buszt sörösüvegekkel dobálta meg. Mint a nyomozó elmondta, a járműveken a rivális középiskola diákjai utaztak, arra azonban nem tért ki, hogy a lövöldöző banda tagjait sikerült-e elkapnia a rendőrségnek.

Az áldozatul esett fiú anyja a PBS televíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy a fia “nem az utolsó áldozat, aki hasonló körülmények között hal meg”. Az asszony ezzel a thaiföldi iskolák diákjaiból álló bandák rivalizálására utalt, amelyek gyakran erőszakos cselekményekhez vezetnek a fiatalok körében, és amelyek olykor ártatlan áldozatokat is követelnek.
– Független Hírügynökség –