ISEUM Rallye – Ezüstöt hoztak a nyugati murváról

Kazár Miklós törött karja még mindig kezelésre szorul
Kazár Miklós törött karja még mindig kezelésre szorul - © Fotó: Marosréti Ervin
Eger és Miskolc után Szombathelyen is Herczig Norbert és Bacigál Igor volt a leggyorsabb a hazai ralibajnokságban.

Az ország nyugati szegletében rendezett murvás bajnokin sem tudták megállítani Herczig Norbertet és Bacigál Igort, akik zsinórban a harmadik bajnoki futamukat zárták az élen. Az S2000-es Skoda Fabiaval versenyző kettős a futam első napján alapozta meg a sikert, vasárnap pedig a megszerzett előnyt igyekeztek beosztani.

– Ez már a harmadik tökéletes versenyhétvégénk volt – mondta az ISEUM Rallye győztese, Herczig Norbert. – Nem gondoltam volna, hogy a nyitó napon sikerül ellépni a többiektől. Szerencsére így alakult, ezért vasárnap nem megszerezni, hanem “csak” megtartani kellett a győzelmet. Ez sem volt egyszerű, hiszen nem lehetett ráülni az eredményre. Nem is tettük, de fölöslegesen nem kockáztattunk semmit.

Ismét második

A címvédő Kazár Miklós az ISEUM Rallye döntő többségében óriási csatát vívott a korábbi hétszeres magyar bajnok, ifj. Tóth Jánossal. A Maximmun Racing Team pilótája végül szoros küzdelemben megszerezte a második pozíciót.

– Ez a verseny szombaton dőlt el, amikor nagyságrendileg 15 másodpercet álltunk az egyik szakaszon. Ezt az időt folyamatosan görgettük magunk előtt, ami nagyon hiányzott a futam további részében. Ellenkező esetben egyértelműen a győzelemért harcolhattunk volna, de így is értékes pontokat gyűjtöttünk. A Mitsubishi jól vizsgázott ezeken a tempós gyorsaságikon, és mi is egyben voltunk Ramónnal ezen hétvégén. A kezem még közel sem tökéletes, a szervizparkban most is folyamatos kezelést igényelt. Injekció, fájdalomcsillapító és masszírozás. Így bírtam ki a versenyt, ezért összességében pozitív élményekkel térhetünk haza Szombathelyről. Az egri ezüst és a miskolci bronz után ismét egy második helyezés jutott nekünk. Nem gond, dolgozunk tovább, hiszen a hátralévő futamokon szeretnénk ledolgozni a hátrányunkat.

A miskolci pilóták közül többen is helyet követeltek maguknak az első tízben: Hadik András az ötödik, Spitzmüller Csaba a hetedik, Balogh János pedig a nyolcadik lett Szombathelyen. Az Országos Rali Bajnokság június közepén Székesfehérváron folytatódik, ahol az egyik nap aszfalton, a másikon pedig murván versenyeznek egymással a legjobb hazai ralisok.

ÉM-ME


Az ISEUM Rallye abszolút végeredménye

1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia S2000) 1:04:03,3
2. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitsubishi Lancer EVO IX) +12,1
3. ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 208T16 R5) +17,1
4. Matics Mihály, Zejda Viktória (Mitsubishi Lancer EVO IX) +48,6
5. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +49,2
6. Rongits Attila, Hannus László (Mitsubishi Lance EVO IX) +1:01,6