Ironman 70.3 Budapest – Hárman vizsgáztak jelesre Budapesten

Hankó Dávid remek eredményt ért el
Hankó Dávid remek eredményt ért el
Budapest, Tiszaújváros – Legjobb magyarként a nagyon előkelő negyedik helyen fejezte be augusztus 22-én az IRONMAN 70.3 Budapest elnevezésű nemzetközi triatlonverseny elit férfi futamát a tiszaújvárosi Hankó Dávid, akinek klubtársa, Szűcs Rajmund a 40-44 éves korcsoportban elért bronzérmével indulási jogot szerzett a jövő évi ausztráliai világbajnokságra.

A nemzetközi mezőnyben 1360 egyéni induló és 68 váltó tette próbára felkészültségét az 1,9 km úszásból, 90 km kerékpározásból és 21,1 km futásból álló versenyen, melyet augusztus 22-én, szombaton rendeztek meg a fővárosban. A versenyközpontot a Kopaszi-gátnál, az úszás helyszínét is magába foglaló Lágymányosi-öbölben jelölték ki. A kerékpáros és futópálya érintette egyebek mellett a Lánc-hidat és a Budai-várat is.


Hankó Dávid-Ironman 70-3

Hankó Dávid


Az elit kategóriában a férfiaknál az új-zélandiak világbajnoka, Terenzo Bozzone győzelmével ért véget az erőpróba. Hankó Dávid, a TVK-Mali Triatlon Klub kiválósága – 2014-es hatodik helyét felülmúlva – legjobb magyarként negyedikként zárt. A hölgyeknél az ír Eimear Mullan aratott magabiztos sikert.

– Szerettem volna javítani a tavalyi eredményemen, ami időben és helyezésben is sikerült – fogalmazott célba érkezése után Hankó Dávid. – Az úszáson nem történt semmi rendkívüli, a kerékpár elején sokáig szinte légüres térben haladtam, de aztán sikerült egy ideális tempót felvennem. A futáson próbáltam beosztani a megmaradt energiáimat, mert éreztem, hogy folyamatosan fáradok. Közel voltam a bronzéremhez, de nem bánkódom, örülök a negyedik helynek!


Szűcs Rajmund 70-3

Szűcs Rajmund


Indulhat a vb-n

A TVK-Mali TK sportolói közül az age-group (amatőr) kategória 40-44 éves korcsoportjában érdekelt Szűcs Rajmund remek versenyzéssel – szintén legjobb magyarként – bronzérmet érdemelt ki. Mivel az IRONMAN 70.3 Budapest szervezői az esti eredményhirdetésen 35 korosztályos dobogós sportoló számára indulási jogot biztosítottak a 2016-os, ausztráliai világbajnokságon való indulásra, Rajmund is készülhet a Gold Coast-on megrendezendő erőpróbára.


Márkus Balázs 70-3-finis

Márkus Balázs


Az első középtáv kipipálva

A tiszaújvárosi klub harmadik képviselője, Márkus Balázs, a TVK Triatlon Nagyhét Szervező Bizottságának társelnöke élete első középtávú triatlon versenyére vállalkozott. A teljesítéssel Balázs a Sydney-i olimpiai indulásra esélyes, 1998-ban tragikus közlekedési balesetben elhunyt triatlonos bátyja, Gábor emléke előtt tisztelgett, aki augusztus elején lett volna 40 éves. A nyolc hónapos, szisztematikus felkészülés, a kitartó szorgalmas munka meghozta gyümölcsét, hiszen a családtagjai, barátai által a helyszínen biztatott 35 éves amatőr sportoló igazán jó idővel, alig több, mint 5 óra alatt érkezett célba.


Eredmények

Elit férfiak (27 induló):
1. Terenzo Bozzone (új-zélandi) 3:46:56 óra, 2. Alberto Casadei (olasz) 3:52:16, 3. Matt Trautman (dél-afrikai) 3:53:44, 4. Hankó Dávid (TVK-Mali TK) 3:55:23


Age-group
40-44 éves kcs., férfiak (233 induló):
1. Matthias Buxhofer (osztrák) 4:08:56, 2. Alois Innerhofer (osztrák) 4:19:26, 3. Szűcs Rajmund (TVK-Mali TK) 4:21:16.
35-39 éves kcs., férfiak (289 induló): 87. Márkus Balázs (TVK-Mali TK) 5:10:19.
Sporthírek


hirdetés


hirdet�s