Irodát avatott a főkapitány

Irodát avatott a főkapitány
A körzeti megbízotti iroda hétfő délutáni megnyitóján Bíró Ferenc, Mezőzombor polgármestere mondott köszönetet a rendőrvezetőknek, amiért lehetővé tették az állandó rendőri jelenlétet a településen.

Mint megjegyezte, a két rendvédelmi személy munkáját húsz polgárőr segíti. Kökényesi Antal vezérőrnagy, a B.-A.-Z. Megyei Rendőrfőkapitányság vezetője megjegyezte, a körzeti megbízotti irodák megnyitása egy koncepciónak a része. – Amikor idekerültem azt mondtam, hogy el kell jutnunk a falvakba rendőri vonatkozásban, legyen felelőse a területnek. Persze egy-két rendőr nem elég ahhoz, hogy minden intézkedést meg tudjon tenni, de már az is nagy eredmény, ha a felmerült problémákat azonnal tovább tudják adni, esetleg segítséget tud kérni az illetékesektől.

Elsődleges a bizalom

A körzeti megbízottak elhelyezésével, a kisebb települések lefedésével a közbiztonsági helyzeten lehet javítani. Persze az irodák jó kontaktusának összehangolásában nagy a szerepe a városi kapitányságok vezetőinek, lévén felbukkanhatnak egymásrautaltsági kérdések. Kökényesi Antal aláhúzta, a szerencsi kapitányság remekül végzi az ilyen irányú munkát is. Ugyanakkor tény, hogy időbe telik, amíg kialakul a lakosság és a megbízottak között egy bizalom, de ez az alapja annak, hogy kézzelfogható legyen a bejelentési hajlandóság. Ezért előadódhat az a helyzet, hogy a bűncselekmények számában stagnálódás jelentkezik, nyilvánvaló viszont, hogy a felderítésekben meg kell jelenni – felelős rendőre van a területnek. A későbbi szolgálatszervezéssel, csapatmunkával kisegítjük az itteni kollégát a bűnmegelőzési tevékenység hozzátételével, így várható a bűncselekmények számának csökkenése – fűzte hozzá a megyei vezető, aki további településeken is szeretné megszilárdítani a rendőri jelenlétet.

Serfőző László