Irodalmi Élményhéttel megszólítani a diákságot

Ózd – Márai Sándor élete és munkássága került a középpontba Ózdon a Nemzeti Film­történeti Élménypark Irodalmi Élményhét elnevezésű programja keretében.

Ennek kapcsán látogatott az intézménybe Ötvös Anna, aki a kassai Márai-kiállítás irodalomtörténésze – adta hírül az ozd.hu. Interaktív előadása során a tanulók több érdekességet megtudhattak az íróról. Ötvös Anna a Lola könyve című alkotásban gyűjtötte össze az író életének legérdekesebb momentumait, a szakember kiemelte, hogy manapság is fontos az irodalom művelése.

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark elsősorban az oktatási intézményeket és a pedagógusokat szólítja meg annak érdekében, hogy sikerüljön bevonzani a fiatal hallgatóságot a foglalkozásokra.

Színes programokkal

„Az Irodalmi Élményhét keretében most már harmadik éve minden esetben próbálunk színes programelemeket kínálni. Elsősorban a helyi és a környékbeli diákközönséget próbáljuk megszólítani, hogy közelebb tudjuk hozni hozzájuk, akár egy filmen keresztül is az irodalomnak a szeretetét” – hangsúlyozta Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

ÉM