Iránt nem érdeklik a fenyegetések, amiket nukleáris programja miatt kap

Iránt cseppet sem izgatják a háborúval vagy szankciókkal való fenyegetőzések, amiket nukleáris programjának folytatása miatt kap. Ezt az ország atomügyi főtárgyalója jelentette ki hétfőn.

Ali Laridzsani szerint “meg kell értenie mindenkinek, hogy a fenyegetőzések csak megerősítenek minket abban, hogy folytassuk nukleáris programunkat”. A politikus arra a nemzetközi közfelháborodásra utalt, amely az iráni elnök múlt heti kijelentése nyomán tört ki. Akkor Mahmud Ahmedinedzsad azt mondta, hogy “Izraelt el kellene törölni a Föld felszínéről”.

Ez a kijelentés megerősítette meggyőződésükben mindazokat, akik úgy vélik, hogy Irán – ellentétben azzal, amit hangoztat – nem csupán békés, energiatermelő célokra akarja használni az atomerőt, hanem nukleáris fegyver kifejlesztésén munkálkodik. Az izraeli külügyminiszter szerint ehhez már csak fél évre van szüksége.

Laridzsani úgy fogalmazott, hogy “nem lesz háború, mert ők nem tudnak egyszerre két fronton is háborúzni”. “Ők” alatt az iráni politikus természetesen az Egyesült Államokat illetve tágabb értelemben a Nyugatot értette, a “másik front” pedig nyilvánvalóan Irak.További hírek a Nagyvilág kategóriából

Sporthírek