Irak – 10 halott, autóba rejtett pokolgép

Legalább tíz ember meghalt és több mint húszan megsérültek Bagdadban, amikor felrobbant egy autóba rejtett pokolgép egy forgalmas kereszteződésben. Közben iraki kormányzati adatokból kiderült, hogy több mint harminc százalékkal több civil vesztette életét az országban júliusban, mint az előző hónapban.

A robbanás az iraki főváros Karrada nevű kerületben történt, egy népszerű fagylaltozó közelében. Egyelőre nem lehet tudni, hogy kik követték el a támadást a városrészben.

Karrada, ami a Tigris folyó keleti oldalán fekszik, általában az iraki főváros nyugalmasabb részei közé sorolható, ám az elmúlt 10 napban számtalan bombát robbantottak a kerületben. Egy parkoló autóban robbant pokolgép múlt csütörtökön 25 embert ölt meg és 115-öt megsebesített.

Júliusban legkevesebb 1652 civil vesztette életét Irakban az egészségügyi, a védelmi és a belügyminisztérium által összegyűjtött adatok szerint, jelentette az AFP francia hírügynökség, amelynek megmutatták a három minisztérium dokumentumait. Az adatok valamivel magasabb számot mutatnak, mint a februárban, amikor az Egyesült Államok megkezdte a csapatnövelést, hogy így szorítsa vissza a terrortámadásokat.