Ipsos: Majd minden negyedik ember választja inkább a mobilját, mint a szexet

Budapest, 2012. május 9., szerda (MTI) – A mobiltelefon manapság annyira beleivódott életünkbe, hogy némelyek hamarabb lemondanának a testi örömökről, mint mobiljukról – derül ki az Ipsos legfrissebb, 24 ország közreműködésével készült nemzetközi Global @dvisor kutatásából.

A közvéleménykutatók által megkérdezettek 22 százaléka, a nők 30 százaléka előbb adná fel a szexet, mint a mobiltelefon-használatát. A magyar válaszadók jelentős többsége – 84 százalék – inkább a mobiljáról mondana le, mint a szexről.

Régiónként változik a kép. A latin-amerikaiak és dél-európaiak kevésbé (8-15 százalék) a szerelemet, mint a mobilt adják fel, míg az ázsiai-csendes-óceáni térség lakói – körükben a legelterjedtebb a mobilhasználat – szívesebben (31%) akasztják szögre az előbbi tevékenységet. Az élbolyt a japánok vezetik, 47 százalékuk mondana le a testi örömökről, és csak 53 százalék a mobiltelefon előnyeiről. Hongkongban ugyanez az arány 42-58 százalék, Dél-Koreában 38-62 százaléka.

A sort a spanyolok, az argentinok és a brazilok zárják. Utóbbiak esetében csak 8 százalék preferálná mobiltelefonját a szex helyett – derül ki az Ipsos közleményéből.

– MTI –

Címkék: , , ,