Magyarország

2011.07.05. 17:41

Hernádi-ügy - A Mol helyreigazítást kér és jogi lépéseket fontolgat

Budapest  (MTI) - A Mol helyreigazítási kérelemmel fordul a Népszabadság főszerkesztőjéhez a napilapban kedden megjelent cikk miatt, amely az olajtársaság szerint valótlan állításaival jelentős kárt okozott a cégnek, és ezért a Mol további jogi lépesek lehetőségét is mérlegeli a lappal és a cikk szerzőjével szemben - közölte a társaság az MTI-vel.

Budapest  (MTI) - A Mol helyreigazítási kérelemmel fordul a Népszabadság főszerkesztőjéhez a napilapban kedden megjelent cikk miatt, amely az olajtársaság szerint valótlan állításaival jelentős kárt okozott a cégnek, és ezért a Mol további jogi lépesek lehetőségét is mérlegeli a lappal és a cikk szerzőjével szemben - közölte a társaság az MTI-vel.A Mol közleménye szerint a "Népszabadság mai címlapján megjelent cikk valótlan állításokat közölt, amely jelentős kárt okozott Magyarország legnagyobb, tőzsdei vállalatának, megsértve a vállalat és annak első számú vezetőjének jó hírnevét és komoly bizonytalanságot okozva a Mol részvényeseinek".

    Hozzáteszik "figyelemmel az okozott sérelem súlyára, részletesen megvizsgáljuk minden további jogi lépés lehetőségét, mind a lappal, mind pedig a cikk szerzőjével szemben, beleértve a bírósághoz és a Médiatanácshoz való fordulás jogát is".

    A Népszabadság kedden azt írta:  Horvátország jogsegély keretében hivatalosan is kérte Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója előzetes kiadatását. A lap információját a horvát főügyészség (DORH), és az igazságügyi minisztérium is cáfolta az MTI-nek, és hasonlóan nyilatkoztak a Mol és a magyar igazságügyi minisztérium illetékesei is. Orbán Viktor miniszterelnök pedig Strasbourgban leszögezte, a magyar állam nem járul hozzá a Mol és az INA közötti szerződés módosításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!