Friss hírek

2009.06.09. 13:48

Én városom - Budapest mutatkozik be Pozsonyban

<p>Pozsony budapesti bemutatkozása után a magyar főváros vendégeskedik Pozsonyban az Én Városom/My City multikulturális fesztiválsorozaton június 10-től - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Balassi Intézet.</p>

A budapesti, Én városom: Pozsony múlt heti programjai után most Budapest mutatkozik be a szlovák fővárosban, az A38 Hajó és a Wilsonic-fesztivál közös rendezvénysorozatán. A fesztivál három napja alatt 12 magyar előadó koncertezik a szlovák fővárosban. A szervezők olyan együtteseket választottak, akik képviselik városuk szubkulturális folyamatait. Fellép többek közt a Tudósok, a Zagar és DJ Palotai.

A rendezvények célja, hogy sajátos szemszögből mutassa be egymásnak a két város kultúráját. Pozsonyban a két helyszínen - a Magyar Intézetben és a Wilsonic Fesztiválon - zajló programsorozaton a hangsúlyos könnyűzene mellett az építészet és az irodalom is szerepet kap.

A rendezvény része a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete és a Védcölöp Alapítvány által indított, a szlovák-magyar viszony javítását célzó Tegyük meg az első lépést elnevezésű kezdeményezésnek.

A A38 hajó My City fesztiválsorozatában Pozsony előtt öt város - Prága, Varsó, Moszkva, Belgrád és Amszterdam - mutatkozott már be Budapesten.

Részletes program a www.wilsonic.sk és a www.holnap.sk oldalakon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!