Interreg és internet-használat

Kiejteni nehéz (Interreg IIIC Eu.TOP.Com), működtetni könnyebb azt a projektet, amelyben a házigazda Nyíregyházán kívül a partnervárosok (Ascoli Piceno, Massy, Bayonne és L’Hospitalet) küldöttsége vesz. A munkatalálkozó részletes programja [.doc – 44KB]

Pénteken reggel a városháza Krúdy-termében Csabai Lászlóné polgármester köszöntötte a vendégeket, majd Giba Tamás alpolgármester a gazdaságfejlesztési prioritásokat taglalta a szabolcsi megyeszékhely kereskedelmi aspektusai tükrében.

A nap folyamán az „Internet-használat a helyi kereskedelem fejlesztésére” munkacím jegyében hangzottak el a szakmai jellegű előadások, mely során a vendégek mélyrehatóan feltérképezhették Nyíregyházát.

Kísérleti projekt

Májusban már otthont adott a város egy operatív munkatalálkozónak. Az Interreg IIIC Eu.TOP.Com (European Town Partnership on Commerce) tavaly áprilisban jött létre, az  abban együttműködő öt város különböző helyszíneken szakértők bevonásával olyan kísérleti projekteket szervez, ahol hasznos tapasztalatokat szerezhetnek egymás munkamódszereiről, városfejlesztési tevékenységeiről a felek. A kétnapos rendezvényen Nyíregyháza arcát vizsgálták akkurátusan – a projekt aktuális „arcterén”.

Egyeztetnek

A projekt ülése szombaton a John Bull Pub különtermében folytatódik, ahol a technikai bizottság a költségvetés újraelosztását tárgyalja meg, illetve egyeztetik a következő esztendő első félévének időbeosztását. Kora délután bemutatják a vendégeknek a sóstói élményfürdőt és egészségügyi centrumot.

– Ladányi Tóth Lajos –