Internetszoba internet nélkül

Akt.:
Internetszoba internet nélkül
Ha valaki leszáll Észak-Korea repterén, akkor nagy boldogsággal rohanhat az újonnan kialakított internetszobába. Ja, nem.

Az internetszobából ugyanis pont a lényeg hiányzik: az INTERNET! Nem csak a szoba új, az egész reptér is, ezzel a húzással próbálják fellendíteni annak az országnak a turizmusát, mely már a Napot is megjárta.

Az új létesítményben van egyébként csokiszökőkút is, azt nem tudni, van-e benne csoki (az internetszoba sikeréből kiindulva nincs). Tehát ha valaki reménnyel telve belép, hogy majd ott jól megírja rokonainak élményeit, netán becsekkolna Facebookon a reptérre, az szomorúan fogja konstatálni, hogy még a böngésző sem nyílik meg – legalábbis ez az AP hírügynökség tudósítóinak tapasztalata. Olyan gépet is találtak, ami elől már eltűnt a billentyűzet.

TO GO WITH NKorea-politics-succession-Kim,FEATURE by Ian Timberlake This photo taken on September 21, 2010 shows a foreign visitor (L) taking pictures of Pyongyang airport with a portrait of late North Korean leader Kim Il-Sung on the roof in Pyongyang. Years after the death of communist North Korea's founding father Kim Il-Sung, the "Great Leader" survives through a cult of personality with Messianic overtones. AFP PHOTO/Ian TIMBERLAKE (Photo credit should read IAN TIMBERLAKE/AFP/Getty Images)

Ha valami mégis működne, arra rögtön rárombol a személyzet, esélytelenné téve a turisták szórakozását. Mellesleg a 3G hozzáférést már 2013 óta korlátozzák, úgyhogy egy jó kis koreai túra garantáltan kütyümentes lesz.

Ha már témánál vagyunk, akkor azt is említsük meg, hogy az ország légitársaságát, az Air Koryo-t negyedik éve választják folyamatosan a legrosszabbnak a világon. Nos, csomagolhatunk?