Internetes versenyen elsők a Vízi tündérek

Hernádkak – Első helyet érdemelt ki a Víz, tiszta víz címmel meghirdetett BISEL országos internetes versenyen a Hernádkaki Általános Iskola Vízi tündérek csapata.

A Földművelésügyi Minisztérium a víz világnapján szakmai nappal egybekötött díjátadót rendezett március végén az országos internetes verseny zárásaként a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár Vajdahunyadvár-beli épületében.

A szakmai nappal egybekötött díjátadóra csak a 30 legjobban teljesítő csapat nyert meghívást. A szakmai programot dr. Kriska György, az MTA ÖK Duna-kutató Intézetének tudományos főmunkatársa indította „Áramló vizek ökológiai állapotfelmérése” című előadásával.

V. Németh Zsolt államtitkár és Román István agrárképzésért felelős helyettes államtitkár a program eredményhirdetése során minden jelen lévő csapat munkáját emléklappal jutalmazta. A három, a verseny egésze alatt legjobban teljesítő csapat oklevelet és tárgyjutalmat, a két legjobb alkotást beküldő csapat pedig oklevelet és különdíjat vehetett át.

A versenyben való teljesítménye alapján harmadik helyezést érdemelt a Csongrádi Batsányi János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumból érkező Maradékok 2.0, második helyezett pedig a mátrafüredi FM ASZK Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégiumból a Szakbarbárok csapata. A verseny első helyezettje a Mátyás Király Katolikus Általános Iskola (Hernádkak) Vízi tündérek csapata lett.

ÉM