Életstílus

2008.08.11. 16:20

Minden második magyar súlyfeleslegre panaszkodik

<p>Minden tizedik magyar túlsúlyosnak érzi magát, mégis többnyire azok tesznek sokat az egészséges életért, akik elégedettek a súlyukkal - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből.</p>

A felnőtt lakosság a közepesnél egészségesebbnek érzi magát, míg a fiatalok ennél is jobban érzik magukat a bőrükben, így ők kevesebbet is tesznek az egészségük megőrzéséért.

A magyarok számára fontos az egészség, ezzel összefüggésben pedig a testsúly is - áll a 13 országot felölelő nemzetközi kutatásban. Honfitársaink egyharmada elégedett a súlyával, de minden második magyar úgy gondolja: több-kevesebb súlyfeleslege van .

Mindössze a lakosság egytizede tartja magát elhízottnak és ennél is kevesebben érzik túlságosan soványnak magukat. Férfiak és nők között nincs jelentős eltérés, nem úgy, mint életkor szerint: 30 év alatt kevesen túlsúlyosak, míg 60 felett az átlagosnál több az elhízott.

A fogyni vágyók között egyébként átlagosan több a nő, a férfiak inkább a jelenlegi súlyukat akarják tartani. Érdekesség, hogy a legtöbben azok tesznek az egészséges életért, akik elégedettek a súlyukkal, miközben a legkevesebbet azok, akikre leginkább ráférne.

Az egészséges táplálkozásra is a nők figyelnek oda jobban: természetes eredetű ételeket választanak, magas rosttartalommal és alacsony zsírtartalommal. Sokan úgy gondolják: a kormányzatnak is be kellene avatkozni a kérdésbe, vagyis szabályoznia kellene, hogy az élelmiszergyártók egészséges termékeket készítsenek.

A többség úgy látja: nehéz a helyes étrendet követni a mindennapi életben, és túlságosan kevés az ezzel kapcsolatos információ is

  • Megsüketül mindenki?
  •  Video
  • Cyber gyilkosság közkívánatra
  • Szűz vagy? De ciki!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!