Internetes játékban bukott le a körözött csaló

Körözött csalót fogtak el a rendőrök egy internetes játék segítségével. A börtönbüntetése elől bujkáló férfit egy ismerőse buktatta le, aki az interneten játszott egy rendőrrel. A sárvári csalót így a szeghalmi rendőr segítségével, több éves keresés után, Budapesten fogták el.

A szeghalmi kapitányság egyik munkatársa az interneten keresztül játszott hálózatban egy stratégiai játékkal, amikor véletlenül kiderült, hogy az egyik játékostársának ismerőse egy több éve körözött csaló.

Bár az érintett rendőr nem akart megszólalni, egyik munkatársa nyilatkozott. Pap Csaba, a Szeghalmi Rendőrkapitányság főhadnagya azt mondta, hogy kollégája az interneten keresztül játszott, amikor egyik játékostársa elmondta neki, hogy az egyik ismerősét körözi a rendőrség. A szabadságát töltő nyomozó elegendő információt szerzett az általa egyébként személyesen nem ismert játékostól a csalóval kapcsolatban, amelyeket továbbított az illetékeseknek.

A csalót lebuktató játékostárs személyazonossága nem derült ki, a játékban ugyanis csak egymás virtuális karaktereit ismerik a résztvevők. A lebukott számítógépes csalót egyébként több kapitányság is évek óta körözte. Végül több éves bujkálás után Budapesten fogták el a rendőrök a napokban.