Helyi közélet

2013.11.04. 14:05

Átadták az első üzemcsarnokot a cigándi ipari területen

Cigánd, 2013. november 4., hétfő (MTI) - Átadták az első üzemcsarnokot a cigándi ipari területen, a törökbálinti Hexatech Kft. a légtechnikai berendezések kiépítésénél használatos légcsatornacsöveket gyártja majd a bodrogközi városban - tájékoztatta a település önkormányzata az MTI-t hétfőn.

Cigánd, 2013. november 4., hétfő (MTI) - Átadták az első üzemcsarnokot a cigándi ipari területen, a törökbálinti Hexatech Kft. a légtechnikai berendezések kiépítésénél használatos légcsatornacsöveket gyártja majd a bodrogközi városban - tájékoztatta a település önkormányzata az MTI-t hétfőn.A 70 millió forintos beruházáshoz uniós és hazai forrásokból csaknem 50 millió forint támogatást nyert el a cég, amelynek cigándi telephelye egyúttal bázisa lesz a társaság kelet-magyarországi, kárpátaljai, felvidéki, valamint erdélyi projektjeinek megvalósításához.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városnak nem sikerült pályázati támogatást nyernie ipari park kialakítására, ezért építették ki saját erőből az ipari területet. Az útra, az elektromos hálózatra, a közművekre 40 millió forintot költött az önkormányzat.

A napokban átadott első üzemcsarnok mellett három másik is épül. A következő hetekben, hónapokban egy pékség, egy autószerviz, valamint az önkormányzat kft.-je által üzemeltetett térburkoló üzem átadását tervezik, mindezek pedig több tucat új munkahelyet jelentenek a térségben.

- MTI - 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában