Internetes árverésen a Svábhegyi Gyermekkórház eszközei

Jövő hétfőtől ismét lehet licitálni az interneten a Svábhegyi Gyermekkórház eszközeire. Az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) újabb árverésén már nemcsak az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) szerződött kórházak, rendelők tehetik meg ajánlataikat 2 héten át, hanem magánorvosok, állatorvosok, sőt egészségügyi alapítványok is.

Az első forduló több mint egy hónapja zárult, az akkor felkínált 2600 tételből – 6300 darab eszköz – csupán 400 tétel kelt el, így a második körre megmaradt körülbelül 4-5 ezer darab eszköz. Júniusban kizárólag csak az OEP-pel szerződött intézmények vehettek részt az árverésen, a regisztrált 109 kórház és rendelő közül azonban csak 20 tett ajánlatot.

Akkor a legtöbbet, 28 ezer forintot, egy krumplihámozó gépért ajánlottak, de vittek más konyhai berendezéseket, kórházi textíliákat, lepedőket és párnahuzatokat is. A legmagasabb kikiáltási ára – több mint 10 millió forint – egy röntgengépnek volt, és szintén drágán kínáltak egy ultrahang-berendezést is. Ezekre azonban nem érkezett ajánlat, megmaradtak.

Az augusztus 4-én induló második árverésen azok az egészségügyi szolgáltatók vehetnek részt, akik regisztrálták magukat a www.ekiarveres.hu weboldalon. A felkínált kórházi eszközök, berendezések augusztus 6-tól 14-ig Budapest XII. kerületében, a Mártonhegyi út 8. szám alatt megtekinthetőek, munkanapokon 8-tól 15 óráig.

Az EKI a Svábhegyi Gyermekkorház után két másik bezárt intézmény, a Szabolcs utcai Országos Gyógyintézeti Központ (OGYK), majd az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) ingóságait bocsátja internetes árverésre.Sporthírek