Interneten árulta elhunyt nagymamája gyógyszereit Miskolcon

Interneten árulta elhunyt nagymamája gyógyszereit Miskolcon
Miskolc – Vény köteles antidepresszánsokat és hangulatjavító gyógyszereket árult interneten egy miskolci nő, aki ellen gyógyszerrendészeti szabálysértés miatt indított ellene eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A miskolci Búza téri piacon beszéltek meg vele találkozót a civil ruhás pénzügyőrök, akik a próbavásárlást követően igazolták magukat, majd a nő lakását vizsgálták át, ahol összesen 48 darab, mintegy 75 ezer forint értékű vény köteles gyógyszert találtak.

A nőnek, és elhunyt nagymamájának írták fel az orvosok az antidepresszánsokat és hangulatjavító gyógyszereket. A nő meghallgatásán azt mondta: a fel nem használt medicinát szerette volna interneten pénzzé tenni. A hirdetésre azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai jelentkeztek, akik megbeszéltek egy találkozót a nővel a miskolci zöldség- és gyümölcspiacon. A próbavásárláskor 5000 forintot fizettek a pénzügyőrök egy doboz gyógyszerért. Ezt követően felfedték magukat a NAV munkatársai, majd a nő lakásán folytatták az ellenőrzést. További 47 darab vény köteles gyógyszert került elő a lakásból.

A nő ellen gyógyszerrendészeti szabálysértés miatt indult eljárás, mivel a hatályos jogszabályok értelmében ugyanis aki engedély nélkül gyógyszert készít, forgalmaz vagy orvosi rendelvényre kiadható gyógyszernek minősülő anyagot, készítményt indokolatlan mennyiségben tart, szabálysértést követ el.

ÉM-SZB
hirdetés


hirdet�s