Interjú: Zséda

Akt.:
Interjú: Zséda
Miskolc – Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Zséda volt, aki többek között mesélt készülőben lévő új albumáról, és jövőbeli terveiről is a miskolci hallgatóknak.

Szabi: Az idei nyarat megyénkben, a Kolorcity fesztiválon zártad, milyen volt ismét Kazincbarcikán fellépni?

Zséda: Nagyon lelkes közönség jött össze újra Barcikán, de ez minden esetben így van amikor a városban lépek fel, így mindig nagy örömmel érkezem, és hatalmas élményekkel távozom. A mostani helyszín a csónakázó-tó szomszédságában volt, ahol a teliholdas estén csodás látvány fogadott bennünket. Zajlott egy öködizájn pályázat is, ahol a legjobban sikerült ruhakreációt én mutattam be divatbemutatón, amit nagyon élveztem. A zsűri által legsikeresebbnek ítélt-újrahasznosított papír és fa felhasználásával készült ruhát egyébként Barnóczki Margit tervezte.
Izgalmas volt, hirdetőújságokból, kosárfonás technikával készült. Az idén először megrendezett Miskolci Nyári Fesztiválon szintén pozitív élményeket szereztem. Imádtam ezt a nyarat, kifejezetten jó nyár volt, nagyon sok nagyszerű koncerttel.

Szabi: Készülőben van a 2016-os Kalendárium, mit lehet róla tudnunk?

Zséda: Nemrég jártam Pécsett az Alexandra kiadóban, ugyanis ötödik éve az ő gondozásukban jelenik meg az én kis kalendáriumom. Szeretek minden munkafázisban részt venni, most a tördelés folyamatát végeztük azzal a remek kis csapattal, akikkel már több éve közösen dolgozunk. Számomra a vizuális világ is nagyon fontos a zene mellett.

A fotózás,a stábok, a forgatás és minden, ami ezzel kapcsolatos, hozzám közel áll.
A 2015-ös kalendáriumom az Álmok, utak, otthon címet kapta, és középpontjában a szülővárosom, a 800 éves Pápa állt. A mostani a Body&Soul címet viseli, és ennek megfelelően igyekszem sok olyasmit összegyűjteni benne, ami a testi és lelki jóllétünket, feltöltődésünket szolgálhatja. Ősszel már megjelenik a boltokban, és a benne foglalt gondolatok végigkísérik az egész 2016-os évet.

Szabi: Friss album várható?

Zséda: Készül az új lemez,amit most nem sietünk el. Ugyan több számmal megvagyunk, de születtek további remek dalok, így lehet,hogy megvárom vele a jövő év elejét. Egy tematikus lemez lesz, a sok friss ötletet pedig még szeretném belegyúrni, hogy egy kerek egész legyen a megjelenés napjára. Előtte még megjelennek azért dalok, ahogy a napokban érkezett meg egy olyan nóta is, amit Vastag Csabával adunk elő.
“Legyél a másé” a címe. Nagyon jó volt Csabival együtt dolgozni, aki nekem egy nagy meglepetés volt. Ugyan már régebb óta ismertem, de az csak most derült ki,hogy a munkában is tökéletes a harmónia közöttünk. Hogy klip készül-e a dalhoz, az még a jövő kérdése, semmi sem lehetetlen.

Szabi: Tervek?

Zséda: Mindig vannak rövidebb és hosszabb távú terveim…Több olyan koncert is van már kidolgozás alatt, ami a jövő évet érinti, ahogyan a könyv és a korong megjelenésére is gőzerővel készülök. Emellett fontos számomra a Nemzeti Tehetség Program is, amelynek védnöke lettem. Hiszem, hogy a tehetség nem kallódhat el. Próbálom megtanítani a fiataloknak, hogy merjenek nagyot álmodni és higgyenek magukban.
Nekem is voltak mestereim, akik segítettek az útkeresésben, ezért is tartom fontosnak, hogy minden tehetséges fiatal kaphasson mentori segítséget a szakmája tapasztaltabb képviselőitől. Fontos azt is tudatosítani, hogy gondolják át jól döntéseiket, hiszen ezek nagyban meghatározzák az előre vezető utat. Ez számomra egy belső siker, és remélem sok mindenkihez eljut. Az én mentoráltam idén egy nagyon tehetséges zeneszerző-zongorista Balogh Tamás aki útjának félévig én is részese lehetek,és igyekszem a legtöbbet megadni neki abból amit én is kaptam anno.

Szabi: Köszönöm a beszélgetést Zséda, további sikereket Neked!

www.facebook.com/zsedaofficialfanclub