Interjú: The Carbonfools

Akt.:
Interjú: The Carbonfools
Miskolc – Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnerei péntek este, a The Carbonfools együttes két oszlopos tagja, Fehér Balázs és Dj Titusz voltak, akik többek között a nemrég megjelent “Carbonbliss” albumról is meséltek a miskolci hallgatók számára.

Szabi: Lassan elköszönünk a 2014-es esztendőtől, milyen évet zártok?

The Carbonfools: Az idei év pont annyira volt eseménydús,mint amennyire fáradtnak érezzük magunkat így év végére..:) Év elején volt egy kis turnénk Nyugat-Európában,ami Németországot, Skóciát és Angliát is érintette, aztán szépen lassan elindult a hazai fesztiválszezon,ahol az összes kiemelt fesztiválon sikerült játszanunk, ezek után pedig lemezgyártásba kezdtünk, elkezdtük írni a számokat és stúdióba is vonultunk aztán év végére megszületett a lemez.

Szabi: Mit lehet tudni a “Carbonbliss” albumotokról ami a legfrisseb megjelenésetek?

The Carbonfools: Az Easter Song és Closer volt a két felvezető dala és klipje az albumnak. Az korongon 15 track található nagyon színes és talán hasonlít az előző lemezekhez abban, hogy most is rengeteg mindent próbáltunk ki. Van rajta nyenyere ami egy népi hangszer, aztán macskákról szóló dal, csokigyáros dal, komoly és komolytalan dal is..:) Igazából boldog a lemez, mint ahogy a neve is mutatja..Carbonbliss! A szöveget és a zenét is mi írtuk, egy dalban volt külső közreműködő zenész Alba Hyseni aki vokálozik a “Teardrops” c. nótában. Sokféle lett tehát a lemez, mert sokféle behatás és impulzus ér(t) minket.

Szabi: Klipek?

The Carbonfools: Volt egy az év elején a Closer, aztán volt egy olyan ami nagyon nagy költségvetésűnek tűnik,illetve szerencsénk volt, mert készült egy film amit végülis megkaphattunk, hogy megvágták olyanra, hogy az a mi klipünk legyen, és utána meg spontán talán egy nyíregyházi koncert után próbálni kellett volna az új számokat a lemezbemutatóra, de nem volt kedvünk ezért előkerült egy kamera és csináltunk egy házi kis klipet a Give It To Me dalhoz. De közben tervezgetjük, hogy a Czechoslovakian Disco slágerünkhöz is gyártunk videót, amit január 7-én forgatunk.

Szabi: Egyéb tervek?

The Carbonfools: Van egy komoly tervünk januárban és februárban a klip forgatásokon kívül pihenünk és márciustól friss erővel vágunk majd bele a munkába. Készülünk ismét Londonba is, ahol általában teltház előtt szoktunk fellépni és ami nagyon jó érzéssel tölt el minket.

Szabi: Köszönöm Srácok!

Fehér Balázs & Titusz: Köszönjük Szabi! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek!