Friss hírek

2009.08.22. 15:11

A mentõcsapatok szerint már senki sincs életben az orosz erõmûben

<p>Hatvanhatra emelkedett a Szajano-Suskenszkaja vízi erõmûnél történt robbanás áldozatainak száma - jelentette be szombaton a mentõcsapatok szóvivõje, hozzátéve, hogy további kilenc embert még keresnek. A kutatócsapatok szerint kicsi az esély arra, hogy élve találják meg az eltûnteket, és hasonlóan nyilatkozott egy nappal korábban a helyszínre látogató Vlagyimir Putyin miniszterelnök is.</p>

A Szibériában, Moszkvától nagyjából négyezer kilométerre keletre mûködõ Szajano-Suskenszkaja erõmû egyik turbinatermében hétfõn, szerelési munkálatok közben robbant fel egy olajjal mûködõ transzformátor. A detonáció miatt megsérült a terem fala és mennyezete, ahol hamarosan betört a víz. A mentésben csaknem kétezer ember vesz részt, ám a teremben álló négy Celsius-fokos vízben várhatóan már senkit nem találnak meg élve.

A balest következtében a legnagyobb orosz vízi erõmûvet teljesen le kellett állítani. Az üzemeltetõ RusHydro cég vezetõje szerint a tíz turbina közül kettõ teljesen megsemmisült, egy harmadik pedig komoly sérüléseket szenvedett. A cégvezetõ szerint az újjáépítés négy évig is eltarthat, és tízmilliárd rubelbe (hatvanmilliárd forint) kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!