Friss hírek

2009.07.17. 20:47

100 különböző közlekedési eszközzel utazott a 82 éves brit rekorder

<p>Különleges rekordot állított be pénteken egy 82 éves brit férfi. Megfogadta, hogy egy éven belül 100 különböző közlekedési eszközt fog használni, és sikerült neki.</p>

Edwin Shackleton, az özvegy, nyugdíjas bristoli repülőmérnök még túl is teljesítette tervét, hiszen január elsején kezdte sajátos Odüsszeiáját, amikor elindult az autójával, és már a nyár közepén sikerre vitte a fogadását.

A bélrákból felépült idős férfi saját kocsija után utazott egyebek mellett szánkón, tűzoltóautóban, szemétszállító kocsiban, rendőrautóban, libegőn, riksával, kvaddal, katamaránnal, ultrakönnyű repülővel és hőlégballonnal.

Edwin bácsi máris bejelentette, hogy újabb rekordra tör. 240 különféle közlekedési eszközt akar használni, mert azt reméli, hogy kibővített rekordkísérletével ismét bekerülhet a Guinness Rekordok Könyvébe. Az idős férfi ugyanis azzal írta be a nevét korábban a legek könyvébe, hogy utasként a legtöbbféle repülővel utazott.

"Minden, amivel utaztam, különleges élmény volt, különösen a homokvitorlás, amely olyan alacsony volt, hogy időnként úgy éreztem, az ülepem ledörzsölődik. A katamarán pedig azért volt rendkívüli, mert rengetegen lettek tengeribetegek, és irtózatos szag volt a hajón" -mesélte a Western Daily Press nevű angol újság tudósítójának. Edwin Shackleton azt is elmondta, hogy a "240-es" rekordkísérletében kipróbálja majd egyebek mellett a kerekes széket, a sörös targoncát és az egyik brit magántulajdonában lévő T-55-ös orosz tankot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!