Interjú: Snake Sedrick

Akt.:
Interjú: Snake Sedrick
Miskolc – Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Snake Sedrick aka. Son-Tec volt, aki mesélt az idei évről és jövőbeli terveiről is az olvasóknak.

Hedrick Zoltán, művész nevén, Snake Sedrick 14 éves kora óta foglalkozik elektronikus zenék készítésével. Kezdetben hobbinak indult, de aztán hivatássá vált az elektronikus zenék megkomponálása. 10 éven keresztül készített progressive-house zenéket, amelyet a világ minden pontján pörgettek olyan világsztárok, mint Nick Warren, John Digweed, Moshic, Hernan Cattaneo és sokan mások. Munkái az Amnesia Ibiza,Renaissance, Godskitchen,Global Underground mix-lemezeken kaptak helyet. A zenék készítése mellett 2003-tól elkezdte építeni dj karrierjét, 2006-ban már Bejrútban,Kairóban, Dubaiban, Jekatyerinburgban és más exkluzív helyeken pörgette a lemezeket. 2 év alatt 14 országban játszott, volt ahová 3 alkalommal is visszahívták. 2010-ben jelentős stílusváltáson ment keresztül, és létre hozta a Son-Tec projekt nevet, azóta ezen a néven alkot. A zenei stílus itt már tech house és techno, némi minimál beütéssel. Zoli ebben a stílusban is folyamatosan bizonyít, munkáit a legnagyobbak játsszák, legutóbb pl: Richie Hawtin vagy Stefano Noferini!

Szabi: Milyen volt az idei éved? Melyek voltak azok a momentumok, melyekre szívesen vissza emlékszel?

Snake Sedrick (Son-Tec): Sajnos a minőségi underground lefele mutató tendenciát mutat Magyarországon évek óta, remélem az idei év a fordulópont. Ettől függetlenül jó évet zártam, mivel nem vagyok megélhetési dj nem vállalok el mindent. Ahol azt érzem, hogy az adott hely nem tud megfelelő minőségű zenei és vizuális élményt adni, ott nem vállalom el a fellépést. Volt olyan is, hogy edm fellépők közé akartak betenni, mondtam nekik hogy “Köszi, de nem vállalom, mert nem illek bele az estébe. “Minden fellépésemre ugyanúgy készülök és nagy öröm, amikor a közönség képben van veled, tudják mire jöttek és mit várhatnak tőled. Ilyen volt a legutóbbi dunaújvárosi fellépésem a Lets house this house buli is!

Szabi: Nemrég megjelent remixed, a Beatport Minimal Top 100 listáján (is) nagyon előkelő helyen szerepelt, mit lehet tudnunk a zenéről?

Snake Sedrick (Son-Tec): Diwex barátomnak csináltam egy remixet, aki szintén magyar és az ő saját kiadóján a DC’s music-on jelent meg. Ez egy nagyon érdekes zene, mert ötvözi a minimal, a techno és a tech house jegyeit is. Egy igazi hibrid zene! Kicsit minden stílusba bele illik, de igazán sehova sem. Nem lehet azt rámondani, hogy ez csak ebbe az adott stílusba való. Beatporton a 42. ig helyig jutott. De ennek is örülünk és büszkék vagyunk rá. A jövőben pedig még keményebben dolgozom majd, hogy az áhított top 10 be is bejussak.

Szabi: Friss megjelenés mikorra várható?

Snake Sedrick ( Son-Tec): Folyamatosan vannak új zenék. A Lost girlz remixem után 1 másik zene is napvilágot látott. Ezt egy kanadai srácnak csináltam. Gino G-Grime Style (Son-Tec remix). A techno stílusba tették, de ez is egy nagyon érdekes zene. Richie Hawtint is megfogta szerencsére, már 2x is játszotta! 🙂 Illetve pár héttel ezelőtt jelent meg Miguel Bastida, Be One Records kiadóján 2 original mix, szintén “masszív vastag” tech house stílusban!

 

Szabi: Tervek?

Snake Sedrick (Son-Tec): Terveim évek óta nem változtak. Minél jobb zenéket írni és újra elindítani a nemzetközi karriert, szerencsére már voltak érdeklődések Kanadából, de egészen “extrém” helyekről pl. Azerbajdzsánból is!

http://www.facebook.com/snakesedrick
http://www.tilthmusic.com
http://www.dvisionagency.com/
https://soundcloud.com/son-tec
https://www.mixcloud.com/snakesedrick/

Snake Sedrick (Son-Tec): Köszönöm Szabi!

Szabi: Köszönöm Zoli,további sikereket!