Interjú: Singh Viki

Akt.:
Béres Szabi és Singh Viki
Béres Szabi és Singh Viki
Miskolc – Béres Szabi beszélgető partnere az indiai gyökerekkel rendelkező énekesnő Singh Viki volt, akit Király Viktor vokalistájaként ismert meg a szélesebb nagyközönség, az igazi áttörést pedig a Rising Star hozta el számára.

Béres Szabi: Mikor kerültél közel a zenéhez?

Singh Viki: Zenei tanulmányaimat 8 évesen kezdtem az Opera gyermekkórusa tagjaként, és tíz év klasszikus hangképzés után felvételiztem az Erkel Ferenc zeneiskola jazz ének szakára, zenei tanulmányait pedig a Kőbányai Zenei Stúdió ének szakán fejeztem be, ahol már a jazz ének mellett
a pop, rock, soul és funky zenével is megismerkedtem.

Béres Szabi: Milyen miskolci élményeid vannak?

Singh Viki: Igaz nem töltöttem még sok időt el a városban, de a Rising Star előtt jártam már Miskolcon különböző zenekarokkal és mindig nagyon nyitott, energikus közönség fogadott bennünket. Most pedig örömmel tapasztaltam, hogy néhány év alatt (is) milyen sokat fejlődött a város. Jó érzés Miskolcon lenni!

Béres Szabi: Milyen eddig az éved?

Singh Viki: Először volt az Eurovízió amelyben bent voltam a “Katonák” című dalommal. Legfőbb célom pedig az volt, hogy a nótát eljuttassam a közönséghez! Bíztam benne, hogy másokban is hasonló érzéseket kelt majd, mint bennem. Jött aztán a Red Bull Pilvaker, amiben idén szintén részt vettünk a Wellhello-s fiúkkal és a “Szeptember végén” c. dallal. Mindeközben folyamatos dalírások, koncertezések, különböző tévés megjelenések zajlanak, szóval mondhatni nem sokat unatkoztam az utóbbi hónapokban.

Béres Szabi: A napokban látott napvilágot egy régebbi dalod magyar változata,mit lehet tudni erről?

Singh Viki: A “Nem elég” c. dalt Johnny K. Palmer-el és Burai Krisztiánnal közösen írtuk,ami egy indiai
ihletésű dal és nyilván azért mert én is egy picit indiai ihletésű vagyok,hiszen India édesapám van, éppen ezért nagyon fontos számomra ez a zene, mert egy kicsit meg tudom mutatni az én kis indiai énemet a magyar mellett. Terveink szerint egy keleties hangulatú klip (is) érkezik hamarosan a nótához.
Ezenkívül Budai Krisztiánnal és BLR-el készítünk egy eléggé vad nótát, ami nagyon király lesz, de
lesznek még meglepetések, közreműködések szóval izgalmas hónapok elé nézünk…

Béres Szabi: Nyár?

Singh Viki: Fellépések, dalírások, kutyázás, strandolás, nyaralás…:)

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket!
hirdetés


hirdet�s