Interjú: Péter Szabó Szilvia

Interjú: Péter Szabó Szilvia
Miskolc – Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a bájos énekesnő Péter Szabó Szilvia volt, aki sok érdekességet elmesélt a miskolci hallgatók számára.

Szabi: Nem először jársz Miskolcon, milyen emlékeid vannak a városról?

Péter Szabó Szilvia: Szuper emlékeim vannak, hiszen rengeteget léptünk fel régebben is erre és én is többször voltam már Miskolcon, szóval mindig nagyon szívesen fogadom az ide érkező felkéréseket. A héten pedig ismét érkezem hozzátok, hiszen az “Örömvölgy” turnéval a diósgyőri várban is fellépünk a Borsodi Fonó Folkfesztivál keretein belül. Itt a teljes zenekar velem lesz, így nagyon nagyon várunk mindenkit a koncertre.

Szabi: Picit tekintsünk vissza a múltba, hogyan telt az elmúlt egy éved?

Péter Szabó Szilvia: Ami fontos, hogy (már) élőben is játszunk, hiszen a tavalyi év közepén összeraktam a zenekaromat és idén már zömében velük járom a fellépéseket meg az országot mindenfelé. Profi zenészekről, beszélünk, élmény velük dolgozni és ez a harmónia meglátszik a koncerteken.:) Volt stúdiózás is az utóbbi hónapokban, a szezonunk pedig kvázi a “Szent György Napokon” kezdődött Sepsiszentgyörgyön, ami egy elég nagy fesztivál és különösen örültem neki, hogy ott indultunk el az éven. Igazából minden élő koncert nekem kicsit kiemelkedő történet.

Szabi: Új albumban gondolkodsz már?

Péter Szabó Szilvia: Terveim szerint vagy még ez év végén, vagy jövő év elején fog érkezni az album, de közben az is lehet, hogy nem lesz album csak dalok fognak folyamatosan jönni, mert azért a tendencia azt mutatja, hogy már nem annyira van rá szükség… Ezt a managementetel és a kiadóval közösen döntjük majd el. Vannak már készen nóták, amiket fellépésen is hallhat a közönség, hiszen az első ilyen tavaly nyáron, a másik tavaly év végén, a harmadik pedig most év elején debütált, ezeket pedig élőben is játszom, valamint a kis műsorban is benne vannak.

Szabi: Nox? Látjuk még együtt a csapatot?

Péter Szabó Szilvia: Soha ne mondd, hogy soha, de szerintem nem lesz ilyen… Viszont amikor valaki ellátogat egy Péter Szabó Szilvi és zenekara fellépésre, akkor meg fogja látni, hogy a tánc kivételével szinte ugyanaz szólal meg a színpadon ami régen is. Természetesen zömében Nox dalok vannak ezeken a koncerteken mert imádja a közönség és hiányzott már nekik, így zeneileg effektív ugyanazt kapják amit régen.

Szabi: Nyár/Tervek?

Péter Szabó Szilvia: Igazából sok mindenben gondolkodom. A jövő év az több dolgot fog tartogatni ezt elárulhatom…Szeretnék egy kisebb turnét csinálni ami talán bensőségesebb, meghittebb lesz mint mondjuk egy sima koncert. Vannak tehát tervek, a jövő biztosan tele lesz meglepetésekkel..:) Erdélyben (is) mindig remek koncertünk van, imádok ott fellépni és az emberek is imádnak minket ami nagyon nagyon boldoggá tesz engem. Kiszorítottnak érzik magukat szerintem egy picikét még mindig szóval, ha az ember arra jár látja rajtuk, hogy nagyon fáj nekik még mindig a tény, hogy az országunk ennyire szét lett darabolva… Imádok nekik örömet okozni és várom már a következő ottani fellépést. Ezenkívül nyáron sok fesztiválon és szabadtéri bulin leszünk ott. Amit nagyon várok az a Balatonboglári Szüreti Fesztivál aug.22-én, hiszen ott a sógornőmék lépnek fel előttem, mert a Völgyesi Gabi a Unique zenekar énekesnője a sógornőm..:) Ezt is várjuk!

Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket Neked!

www.facebook.com/szilviaofficial