Helyi közélet

2015.12.09. 08:34

Neked

<em>Emlékszem, kiskoromban – hónaptól függetlenül –, ha küzdöttünk valamiért, és a végén a másik engedett – még ha nem is tartotta magát vesztesnek –, sokszor elhangzott: „Legyen neked karácsony!” Gondolom, mintegy ajándékként adva, a másik oldal meg kapva az adott dolgot. </em><strong>Pásztor Attila írása.</strong>

Emlékszem, kiskoromban – hónaptól függetlenül –, ha küzdöttünk valamiért, és a végén a másik engedett – még ha nem is tartotta magát vesztesnek –, sokszor elhangzott: „Legyen neked karácsony!” Gondolom, mintegy ajándékként adva, a másik oldal meg kapva az adott dolgot. Pásztor Attila írása.

Valahogy ilyenkor decemberben, gondolom, a mikulás és a közelgő karácsony és ennek okán a könnyebben lágyuló emberi szívek az oka, hogy egyre többet hallunk, számolunk be adománygyűjtésről, adományozásról.

Elég nyersen az adomány azt jelenti, hogy ellenérték nélküli szolgáltatás, például ajándékozás, juttatás, felajánlás, adakozás, térítésmentes kötelezettségvállalás.

Nagy öröm az, hogy sokan fontosnak érzik, hogy segítsenek, mert rászorulók e kerek világ minden szegletén voltak, vannak és lesznek, mert a társadalom már csak ilyen.

Tavasszal válogattam a ruhatáram, rég nem látott atléták, ismeretlen összetevőjű pulóverek, ki sem bontott reklámpólók kerültek elő. Összeszedtem, és behoztam egy régi ismerősnek, mert az élet oda sodorta, hogy szüksége van rá.

Április közepén átadva a pakkot csak magamban, jó szívvel mondtam: „Legyen neked karácsony”…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában